Hondenschool Baru

Begeleiding en Advies vanuit Rust en Uniciteit

Over ons

 

Mijn naam is Henny Drijsen en mijn hele leven ben ik al bezeten van en door honden. Als klein meisje liet ik alle honden uit van de middenstanders in de binnenstad van Utrecht. Als puber kreeg ik mijn eerste eigen hond, een blonde labrador met de mooie naam Ginny, met wie ik toen al op cursus ging. Begin twintig was ik toen ik ging samenwonen met Resa Drijsen en al snel kwam Raban in ons leven. Een Golden Retriever reu van een "foute fokker", impulsaankoop, agressief naar andere honden vanaf zijn puberteit, enorm allergisch, maar wel mijn maatje en met heel hard werken en veel cursussen werd zijn gedrag hanteerbaar. Naast Raban kwam Amber, een Golden girl waar we trotse mede-eigenaar van waren en waar drie prachtige nesten mee gefokt zijn. Inmiddels getrouwd en twee kinderen rijker was ik via vrijwilligerswerk in dienst bij dierenasiel Almere. Naast de verzorging van de honden en katten deed ik interne opleidingen tot instructeur en gedragstherapeut. Daar ben ik begonnen met het geven van gehoorzaamheidscursussen. In die tijd haalde ik ook mijn instructeurs diploma bij Martin Gaus. En vanuit het asiel kwam Bora onze roedel versterken, een 10 maanden oud Rottweiler teefje met een aardig rugzakje.

Wij verhuisden met gezin en huisdieren in 2001 naar Zevenhuizen waar ik een kleinschalig pension begon, wat 15 jaar mijn ervaring met alle soorten, maten, rassen en persoonlijkheden heeft gevormd. Daarnaast hebben we altijd meerdere eigen honden, veelal afgestaan en met een minder leuke start in het leven.

Hoewel ik geen voorkeur heb voor een bepaald ras heb ik wel affiniteit met wat tegenwoordig "HR-honden" genoemd worden. Ik houd van Molossers en Doggen. Honden met een sterk karakter en eenzelfde uiterlijk. Op dit moment de trotse eigenaar van 3 honden die onder de noemer HR vallen, Hoog Risico op niet aanvaardbaar gedrag. Het vereist verantwoordelijkheid en kennis van de achtergrond van deze rassen om ervoor te zorgen dat deze honden op een goede manier kunnen functioneren in onze volle, drukke maatschappij. De basis ligt in wederzijds vertrouwen en een stabiele opvoeding. 

Inmiddels geef ik alweer acht jaar les bij de hondenschool waar ik met mijn eigen hond ooit puppycursus deed. In die tijd heb ik de nodige scholingen gevolgd en certificaten behaald op het gebied van instructie en hondengedrag en ben ik nu zover dat ik het een uitdaging vind om professioneel en op mijn eigen manier invulling te kunnen en mogen geven aan het geven van instructie en het begeleiden van eigenaren met hun hond. Hiervoor hebben we ruimte op ons eigen terrein met verlichting. "Kantine" en sanitair zijn aanwezig. 

Afhankelijk van de groep en de wensen van de eigenaar geef ik veel les op wisselende locaties, zodat de honden de kunstjes ook kennen buiten het vaste kader van een trainingsveld. De ervaring leert dat heel veel cursisten dit een leuke manier van leren in de praktijk vinden.

Helaas hebben wij in maart 2021 afscheid moeten nemen van Dua (Rottweiler) op 11 jarige leeftijd en in januari 2022 van LouLou (Boomer) die in mei 18 zou worden.

 

Foto Dua en Turbo op de bank
Onze Dua en Turbo
Foto Turbo
Onze Turbo
Foto Loulou
Onze Loulou
Foto Kazz
Onze Kazz
Foto trainingslocatie
Voorbeeld trainingslocatie
Foto Dua
Onze Dua