Hondenschool Baru

Begeleiding en Advies vanuit Rust en Uniciteit

Over ons

 

Mijn naam is Henny Drijsen en mijn hele leven ben ik al bezeten van en door honden. Als klein meisje liet ik alle honden uit van de middenstanders in de binnenstad van Utrecht. Als puber kreeg ik mijn eerste eigen hond, een blonde labrador met de mooie naam Ginny, met wie ik toen al op cursus ging. Begin twintig was ik toen ik ging samenwonen met Resa Drijsen en al snel kwam Raban in ons leven. Een Golden Retriever reu van een "foute fokker", impulsaankoop, agressief naar andere honden vanaf zijn puberteit, enorm allergisch, maar wel mijn maatje en met heel hard werken en veel cursussen werd zijn gedrag hanteerbaar. Naast Raban kwam Amber, een Golden girl waar we trotse mede-eigenaar van waren en waar drie prachtige nesten mee gefokt zijn. Inmiddels getrouwd en twee kinderen rijker was ik via vrijwilligerswerk in dienst bij dierenasiel Almere. Naast de verzorging van de honden en katten deed ik interne opleidingen tot instructeur en gedragstherapeut. Daar ben ik begonnen met het geven van gehoorzaamheidscursussen. In die tijd haalde ik ook mijn instructeurs diploma bij Martin Gaus. En vanuit het asiel kwam Bora onze roedel versterken, een 10 maanden oud Rottweiler teefje met een aardig rugzakje.

Wij verhuisden met gezin en huisdieren in 2001 naar Zevenhuizen waar ik een kleinschalig pension begon, wat 15 jaar mijn ervaring met alle soorten, maten, rassen en persoonlijkheden heeft gevormd. Daarnaast hebben we altijd meerdere eigen honden, veelal afgestaan en met een minder leuke start in het leven.

Hoewel ik geen voorkeur heb voor een bepaald ras heb ik wel affiniteit met wat tegenwoordig "HR-honden" genoemd worden. Ik houd van Molossers en Doggen. Honden met een sterk karakter en eenzelfde uiterlijk. Op dit moment de trotse eigenaar van 2 honden die onder de noemer HR vallen, Hoog Risico op niet aanvaardbaar gedrag. Het vereist verantwoordelijkheid en kennis van de achtergrond van deze rassen om ervoor te zorgen dat deze honden op een goede manier kunnen functioneren in onze volle, drukke maatschappij. De basis ligt in wederzijds vertrouwen en een stabiele opvoeding. 

Ook vang ik regelmatig tijdelijk honden op die herplaatst moeten worden omdat het bij de eigenaar niet meer gaat. In de meeste gevallen is er een probleem ontstaan door onbegrip of een ander verwachtingspatroon van de eigenaar. Een enkele keer is er sprake van onwil. Deze honden krijgen eerst de tijd om tot rust te komen en weer de hond te worden die ze in basis waren. Daarna ga ik met ze aan het werk tot ze zover zijn dat ik ze met volle overtuiging durf terug te zetten in de maatschappij en er een geschikte nieuwe eigenaar gevonden moet worden. Dit zijn intensieve trajecten, waar ik nog steeds leer en veel voldoening uithaal.

Ik ben gecertificeerd kynologisch instructeur en volg regelmatig bijscholingen om van de laatste inzichten op de hoogte te blijven. Daarnaast heb ik een rijke ervaring in het werken met honden van elk kaliber. Ook ben ik lang geleden opgeleid tot verpleegkundige waardoor ik ook het werken met mensen in mijn bloed heb en nu de meest mooie, inspirerende combinatie van kwaliteiten mag inzetten in mijn huidige werk. Ik probeer altijd eerlijk en respectvol te zijn, ik krijg vaak te horen dat ik direct ben en confronterend kan (durf te) zijn. Ik vind het fijn om feedback te krijgen en sta open voor ideeën en meningen van anderen. Samen bereiken we meer dan alleen!

Helaas hebben wij in maart 2021 afscheid moeten nemen van Dua (Rottweiler) op 11 jarige leeftijd en in januari 2022 van LouLou (Boomer) die in mei 18 zou worden. Op dit moment hebben we "nog maar" twee eigen honden. Turbo, als Pitbull pupje overgenomen van een "foute" eigenaar waar al onherstelbare schade was aangericht. Inmiddels 11 jaar oud. En Kazz, onze grote vriendelijke reus Boerboel x Fila de Braseleiro, afgestaan door een eigenaar met verslavingsproblematiek toen hij bijna een jaar was. Nu 5 jaar en in de bloei van zijn leven.

 

Foto Dua en Turbo op de bank
Onze Dua en Turbo
Foto Turbo
Onze Turbo
Foto Loulou
Onze Loulou
Foto Kazz
Onze Kazz
Foto trainingslocatie
Voorbeeld trainingslocatie
Foto Dua
Onze Dua