Hondenschool Baru

Begeleiding en Advies vanuit Rust en Uniciteit

Diensten

Hoe werk  ik:

Dankzij de periodes tijdens corona waarin les geven aan groepen niet toegestaan was heb ik de kans gekregen en aangepakt om mij te ontwikkelen in het coachen van mensen met hun hond(en). Dit gebeurt één op één in privésessies. Ik heb ervaren dat ik op deze manier heel gericht kan werken aan de problemen waar jij met jouw hond tegenaan loopt. In alle rust, op locaties die voor de klant en de hond belangrijk zijn trainen we en werken we toe naar een oplossing. Hierbij leer ik hond en eigenaar meestal erg goed kennen en komen er de meest mooie en verrassende resultaten tot stand, waarbij ook de relatie tussen eigenaar en hond in een ander daglicht komt te staan.

Mijn aanpak is ten alle tijde positief, ik werk met beloning van gewenst gedrag op een manier die de hond als belonend ervaart. Dit houdt in dat er naast iets ultiem lekkers, ook stem en spel een belangrijke rol spelen in de training. Lichaamstaal van de eigenaar, je bewust worden van wat je uitstraalt, leren kijken naar je hond, de omgeving in de gaten houden en tijdig inspelen op wat er komen gaat (managen van het gedrag van jouw hond) zijn cruciaal. Met alleen belonen van gewenst gedrag kom je er echter niet (altijd), dus ook begrenzen en corrigeren komen aan bod. Hoe doe je dat in jouw situatie met jouw hond, want wat voor jullie wel werkt hoeft voor een ander geen succes op te leveren.

Naast het aanpakken van "probleemgedrag" (meestal gedrag dat door de eigenaar als storend wordt ervaren) geef ik ook privélessen aan mensen met een nieuwe pup in huis. Vanaf het moment dat jouw geweldige pup bij jou komt wonen begeleid ik de hele puppytijd stapje voor stapje, voorkomen we ongewenst gedrag, socialiseren we op veilige wijze en houden we rekening met de leeftijd, het temperament en de prikkelgevoeligheid van de pup. Voordat de pubertijd aanbreekt heeft de pup minimaal alle basiscommando's geleerd en vaak nog een beetje meer.

Ook tijdens de pubertijd(sfases) blijf ik begeleiden en meekijken indien gewenst.

Het grote voordeel van deze manier van begeleiden is dat de honden niet overtraind raken, maar plezier houden in het samen werken met de eigenaar. Daarnaast is er een grote mate van flexibiliteit mogelijk qua dag, tijdstip, frequentie en wie er bij de lessen aanwezig zijn (partners, kinderen, een vaste oppas, etc) vaak zie ik dat na verloop van tijd en het zien van resultaat de frequentie van de lessen daalt maar het wel fijn is om regelmatig even mee te kijken en doelen (bij) te stellen.

Daarnaast ben ik bijna altijd bereikbaar via telefoon of whatsapp om tussentijdse vragen even te beantwoorden.

Mijn streven is om uit elke combinatie het maximale te halen onder voorwaarde dat het hebben van en werken met je hond in de eerste plaats vooral leuk moet zijn voor de eigenaar maar ook voor de hond! Andere mensen moeten geen last hebben van jouw hond, maar ik spreek ook mensen aan wanneer wij last hebben van hun hond. Altijd met respect en uitleg.

Groepslessen zijn af en toe mogelijk in kleine groepjes en rekening houdend met de verschillende honden.  

 

Privélessen:

Foto huisbezoek

Privélessen mogelijk op basis van de wensen van de eigenaar.

Prijs: € 35,- per uur.

 

Huisbezoek:

Huisbezoek mogelijk bij specifiek probleemgedrag waarbij u eerlijk advies krijgt en er uitgebreid de tijd wordt genomen om een analyse te maken waarbij gekeken wordt naar de oorzaak van het gedrag en eventuele oplossingen, hondvriendelijk, afgestemd op uw specifieke situatie en mogelijkheden. Van het bezoek ontvangt u een verslag, het vervolgtraject verschilt per combinatie.

Prijs op aanvraag, afhankelijk van duur van het bezoek en reiskosten.

 

Hondsdagen (vanaf voorjaar 2021): 

Naast de individuele begeleiding bestaat er tevens de mogelijkheid om met uw hond te logeren in ons "Hondenhok", een gezellig chalet waar u in alle rust een weekend kunt verblijven en waar ik vanuit die rust en ruimschoots de tijd eventueel probleemgedrag samen met u in kaart breng en kijk wat daarin mogelijk is qua sturing en begeleiding. De nadruk ligt op met u meekijken, meedenken en advies. Aan het eind van het weekend krijgt u een verslag mee naar huis en via social media blijf ik op afstand beschikbaar voor vragen en vervolgadvies.

Het "Hondenhok" beschikt over een woonkamer met t.v, een keuken, twee slaapkamers, een eenvoudige badkamer met douche en toilet.

Linnenpakket is inbegrepen (beddengoed, keukenlinnen en badhanddoeken)

Ook kunt u gebruik maken van ons "hondbijt", uw dag start met een heerlijk vers ontbijt wat op afgesproken tijd op de patio zal staan.

 

Er is beschikking over een passende bench voor de hond indien gewenst.

Voerbakken, kleedje of deken aanwezig.

Eigen, omheinde tuin, ruime patio geheel overdekt en deels afsluitbaar.

U bent te gast op ons erf waar onze paarden en varkens uw naaste buren zullen zijn.

Een weekendje lekker uitrusten met als extraatje een professionele blik op u en uw hond.

Prijs (vrijdagavond tot zondagavond) incl. ontbijt en begeleiding voor 2 personen en 1 hond € 300,-.

 

Hondenuitlaatservice

Met ingang van 1 februari is het mogelijk om gebruik te maken van onze uitlaatservice. Kunt u uw hond (tijdelijk) niet zelf uitlaten dan doe ik dat graag voor u. Ik haal uw hond thuis op, wandel een uur en breng de hond weer thuis. Geen roedel, geen volle bus, uw hond en uw wensen staan centraal. Hiervoor schaft u voor € 150,- een strippenkaart aan voor 10 uitlaatbeurten. Kosten voor een éénmalige uitlaatbeurt € 17,50.